Pikantna zupa

Kalorie:  porcja dla 1 osoby: 325
Czas przygotowania: 45 min.
zupaRodzaj potrawy: bezmięsna
Ilość osób: dla osób

SKŁADNIKI:
Rosół warzywny KNORR     1 i 1/2 kostki
Zasmażka błyskawiczna jasna KNORR     4 łyżeczki
por     1 szt.
masło     2 łyżki
kukurydza     1 puszka
papryka chili     2 szt.
pomidory     2 szt.
słodka śmietana 18%     1/2 szklanki
cukier     1 i 1/2 łyżeczki
pieprz     do smaku
świeża bazylia lub natka pietruszki     do smaku
Przyprawa w płynie do zup KNORR     do smaku
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Por dokładnie umyć i pokroić w krążki. Masło rozgrzać w rondlu, dodać por, a następnie lekko podsmażyć dodając 2 łyżeczki Zasmażki KNORR. Po chwili zalać wszystko Rosołem KNORR przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Następnie dodać kukurydzę i gotować na małym ogniu przez około 10 minut. Chili umyć, oczyścić z pestek, drobno pokroić. Pomidory umyć, sparzyć, a następnie zdjąć skórkę i pokroić w ósemki. Chili i pomidory dodać do zupy i gotować przez jeszcze 5 minut. Tak przygotowaną zupę zaprawić śmietaną i pozostałą Zasmażką KNORR, a następnie przyprawić pieprzem, cukrem i Przyprawą w płynie KNORR. Listki bazylii lub pietruszki pokroić i dodać do zupy tuż przed podaniem.