Kalorie: porcja dla 1 osoby: 325
Czas przygotowania: 45 min.
Rodzaj potrawy: bezmięsna
Ilość osób: dla osób
SKŁADNIKI:
Rosół warzywny KNORR 1 i 1/2 kostki
Zasmażka błyskawiczna jasna KNORR 4 łyżeczki
por 1 szt.
masło 2 łyżki
kukurydza 1 puszka
papryka chili 2 szt.
pomidory 2 szt.
słodka śmietana 18% 1/2 szklanki
cukier 1 i 1/2 łyżeczki
pieprz do smaku
świeża bazylia lub natka pietruszki do smaku
Przyprawa w płynie do zup KNORR do smaku
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Por dokładnie umyć i pokroić w krążki. Masło rozgrzać w rondlu, dodać por, a następnie lekko podsmażyć dodając 2 łyżeczki Zasmażki KNORR. Po chwili zalać wszystko Rosołem KNORR przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Następnie dodać kukurydzę i gotować na małym ogniu przez około 10 minut. Chili umyć, oczyścić z pestek, drobno pokroić. Pomidory umyć, sparzyć, a następnie zdjąć skórkę i pokroić w ósemki. Chili i pomidory dodać do zupy i gotować przez jeszcze 5 minut. Tak przygotowaną zupę zaprawić śmietaną i pozostałą Zasmażką KNORR, a następnie przyprawić pieprzem, cukrem i Przyprawą w płynie KNORR. Listki bazylii lub pietruszki pokroić i dodać do zupy tuż przed podaniem.